Gezond afvallen

De hormoonhuishouding

Wanneer we gewicht willen verliezen, of vet willen verbranden, dan hebben wij de neiging om minder te gaan eten. We focussen op hoeveel we eten. Waar en hoeveel vet je opslaat wordt echter niet bepaald door de hoeveelheid die je eet, maar door wat je eet.

Op welke plaats je vet opslaat en hoeveel dat wordt ‘van binnenuit’ bepaald. Het wordt bepaald door je hormoonhuishouding.

Er zijn zes hormonen die invloed hebben op plaatselijke vetopslag- en vetverbranding. Een disbalans in één van deze hormonen (te veel of te weinig) leidt tot toename van lichaamsvet op een specifieke plaats op je lichaam.

Als je dus een bepaalde sport/trainingsmethode of een dieet/voedingsprogramma gaat volgen, dat geen rekening houdt met een beter balans in je hormoonhuishouding, dan zul je nooit slagen.

Het hormoonbalansdieet – Ralph Moorman Onevenwichtige hormonen maken u dik. Alleen als u de hormonen terug in balans brengt, bereikt en behoudt u permanent en ideaal gewicht. Dat is de belangrijkste boodschap van levensmiddelentechnoloog en personal coach ir. Ralph Moorman. In het hormoonbalansdieet laat Moorman zien hoe u onevenwichtige hormonen terug in balans brengt met gezonde en lekkere voeding. Leer meer over gezond afvallen koop het boek nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *